Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.
Søk i blogg

En frisk start på hverdagen

Av

Etter en deilig og etterlengtet sommerferie er vi tilbake i hverdagen, og en god kopp kaffe er etter sigende mer verdifullt enn noen gang. Enten man er tilbake i jobb, på skolebenken eller i gang med sine daglige rutiner, så er det viktig med en god og behagelig start på dagen. For oss innebærer det, kanskje ikke så overraskende, en liten kopp kaffe. Man kan naturligvis aldri slå feil med en tradisjonell svart kaffe, alltid like trofast og aromatisk rik, men noen ganger kan det være perfekt å unne seg en liten ekstra dimensjon av smak i koppen. Vi klamrer oss derfor fast i det som er igjen av sommeren med en litt friskere vri på den tradisjonelle espressoen.

Freshpresso

"Freshpresso", en variant vi har blitt veldig glad i, laget med Catunambú sine Dark Roast kaffebønner (alternativt Catunambú Predilect kaffebønner), er den perfekte oppfriskende morgenkaffen.

For å lage én kopp trenger du følgende:

-   En mixer

-   45 ml Espresso (Catunambú Økologiske Kaffebønner, Dark Roast)

-   Isbiter

-   Sukker

-   Vaniljestang

-   Appelsinjuice

Gjør slik

Brygg ca 45 ml espresso. Her anbefaler vi å bruke en espressomaskin eller en kaffemaskin med kapsler. Om man ikke har det tilgjengelig kan man alternativt bruke vanlig svart kaffe.

Rør den ferske espressoen sammen med is, sukker*, vaniljestang* og litt appelsinjuice i mixeren og rist godt. Hell deretter over i et glass og voilá - den er klar til å nytes!

Om du føler deg litt ekstravagant på morgenkvisten (eller vil pryde Instagrammen din med en aldri så liten kaffe-story…. husk å tagge oss!) kan du kutte små biter av vaniljestangen og strø på toppen og pynte glasset med en skive appelsin. Er du heldig vil det se ut som noe slikt:

Tradisjonell iskaffe

I tilfeller hvor den berømte dørstokkmila er litt ekstra lang og man trenger god tid på for å komme seg i gang, er det greit å ha en litt kjapp og enkel oppskrift man kan lage på farten.

Iskaffen kjenner de fleste til fra før, og akkurat som den trofaste koppen med svart kaffe, gjør den alltid susen. Det finnes flere måter å lage en god iskaffe på, men for å lage en frisk og smakfull variant trenger du bare kaffe, melk og isbiter! Vi pleier å bruke ca ½ dl kaffe, gjerne en sterk espresso, 1 dl melk og 5-6 isbiter. Bland dette i et stort glass og rør om med en skje eller rørepinne. Det går også an å bruke alternativer til vanlig melk, som for eksempel havre - eller soyamelk. Nytes best i sola!

Iskaffe

Trykk her for å se flere av våre oppskrifter!

Meny

Innstillinger